Lněné povlečení - ve lnu jako ve snu

Pojďme si blíže představit povlečení z jemného hustě utkaného lnu.

V posteli trávíme až třetinu života. A to je hodně času. Zamýšleli jste se někdy nad tím, jaká je kvalita produktů a materiálu, který vás během spánku obklopuje? Přes den dbáme na to, abychom nosili čisté oblečení, jedli a pili skutečné potraviny a pokud je to možné, raději trávíme čas v přírodě než mezi výfuky. Nezapomínejme ale ani na spánek a dopřejme si opravdový dotek přírody i během snění. Spaní v přírodním materiálu může být sen, který vám rádi splníme.

Jak už jsme na našem blogu psali v předchozím článku, len setý je rostlina, které se na našem území dlouho dařilo. Bohužel, dnes len vystřídaly jiné plodiny a my ho musíme dovážet z Evropy. Přesto se snažíme zachovat tradici lněných látek nejen v chalupářském interiéru, ale i v moderních domácnostech. Vzory na lněných látkách jsou našimi autorskými díly a najdete je pouze u nás. Rádi kombinujeme jednobarevné látky s tradičními vzory. A teď už přímo k povlečení…

Už jste někdy spali ve lnu? Pokud ano, věříme, že si to pamatujete. Lněné látky jsou pevný materiál díky přirozeně silným lněným vláknům i hustotě tkaní. Len dobře saje vodu, praním neztrácí na svých přednostech, ba naopak, praním se stává měkčí a ještě příjemnější. Naše lněné povlečení vás zchladí v parných letních nocích a zahřeje při večerech, kdy vám praská dřevo v krbu. Ocení ho především alergici, je totiž přirozeně hypoalergenní.

Velkou výhodu lněného povlečení je jeho životnost. Díky své pevnosti je len skutečně nadčasový materiál. Pokud dbáte na ekologii a lokální produkty, potěší vás, že naše látky jsou tkané v ČR a povlečení a další textilní doplňky jsou šité na Moravě.

Už jste někdy vyzkoušeli dotek lněné látky?

Nějakou tu lněnou košili nebo letní kalhoty už jsme doma měli, ale když jsme poprvé vyzkoušeli lněné povlečení, byli jsme tak nadšení, že jsme se o něj chtěli podělit s ostatními. Z dětství si pamatujeme babiččiny duchny, které jsme jako děti ani neunesly. Pruhované a nadýchané, s takovými tenkými knoflíčky ve stejném dekoru. Nic jiného se na chalupu na okraji lesa ani nehodilo. My jsme pro vás ušili jak chalupářskou klasiku, tak nadčasové povlečení, které se hodí i do moderního interiéru.

Jak by se vám spalo v přírodním lnu v jemném odstínu zapadajícího slunce? Mrkněte na lněné ložní povlečení Rose Tan. Nebo ve světle modrém povlečení, které vypadá nebesky? Nakonec, proč si nepřipomenout chalupářskou nostalgii v klasickém červeném povlečení? Věříme, že na tom budete jako my. Špatně se nám navrací k jiným materiálům. Len u nás v ložnici jednoznačně vede, a pokud musíme přespat v jiném ložním prádle, těšíme se opět na to svoje. Těšte se taky. Rádi pro vás šijeme klasické rozměry, ale nebojte se nám napsat se speciálními požadavky. Dopřejte si i ve spánku přírodní kvalitu. Věříme, že si len zamilujete, tak jako my.